25 юли 2014 г.

Международният сайт ОртФото набира стажанти по програма „Еразъм”.

ОртФото обявяват конкурс за 2 стажанти от България по програма „Еразъм” на Европеския съюз. Стажантите ще работят в ОртФото – православна неправителствена организация със седалище в Полша.
Стажантската програма е подходяща за студенти и млади хора, свързани с Православието.

Времетраене:
1 септември 2014 – 30 юни 2015

Условия за настаняване и пребиваване:
- осигурено настаняване;
- 85 евро месечно за лични разходи;
- 80 евро месечно за храна;
- покрити разходи за местен транспорт;
- самолетни билети от и до Полша, до 275 евро;
- курс по полски език – 2 пъти седмично (всички учебни материали са за сметка на програмата);
- 2 едноседмични курса с всички доброволци по програма „Еразъм”: първият ще е във Варшава и ще запознае участниците с Полша и полската култура, а вторият в Торун – за запознаване с работата в конкретната организация.


Основни отговорности:
Стажантите ще работят в офиса на организацията ОртФото и ще имат възможност да натрупат опит и познания в сферата на изграждането и укрепването на мрежи от неправителствени организации в областта на православието, както и в създаването и поддържането на контакти с неправителствени организации от цял свят. Преките отговорности на стажантите ще са свързани с планиране и изпълнение на ежедневни задачи в офиса на организация, помощ при подготовката на видео и фото продукции, организирането на изложби, поддържането на контакти с партньори.

Изисквания към кандидатите:
- да са на възраст между 17 и 30 години;
- владеене на английски или руски език на ниво, достатъчно за ежедневна комуникация;
- познанията в областта на графичния дизайн, видеопродукциите, фотографията, програмирането, писането на текстове са предимство, но не са задължителни, ако кандидатите имат интерес за обучение в съответните области.

Кандидатстване:
Моля изпращайте своите автобиографии на адрес: alik@orthphoto.net
Кандидатурите, получени до 1-ви август 2014 г., ще се разглеждат с приоритет.
Краен срок за кандидатстване: 10 август 2014 г.


За Орфото
Международният сайт за православна фотография ОртФото е общност от фотографи любители и професианалисти от цял свят със седалище в Бялисток, Полша. Целта му е да показва красотата на Православието в образи и багри. Създаден е преди 10 години и има 10 езикови версии, включитлно и българска. На него са качени над 70 000 фотографии от цял свят.
Повече информация можете да намерите на www.orthphoto.net


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.