8 юли 2014 г.

След пожар в Православен Храм иконите остават невредими.

През октомври  миналата година, историческа украинска Света Обител  намираща се във Филаделфия  бива погълната от жестоки пламъци. Огънят се разпространил бързо и така  изгаря до основи Храма към манастира и то само за броени часове.
След стихията, пожарникари и миряни биват поразени и остават смаяни от удивителна гледка; иконостасът, и другите дървени икони намиращи се в църквата остават непокътнати, въпреки че от светата обител следа почти не остава.
„Нито едно от изображенията  на нашите закрилници  не бива докоснато от пожара; нито тези, които стоят на  иконостаса, нито тези по стените, никое!“,  бил коментира за регионалната телевизия, който дал един от пожарникарите борил се срещу пламъците.


„Когато става въпрос за пожар, може да се каже че съм виждал всичко което може да се види, но никога нещо подобно; поразен съм!“ добавил той.

Превод от Английски: Георги Германов

Източник: http://myocn.net/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.