11 януари 2015 г.

В храм "Св. Георги Победоносец", Сандански се приемат храни за социално слаби хора

По инициатива на свещеник Йордан Аврамов, председател на Катедралния храм в Сандански - "Св. Вмчк Георги Победоносец", ще се приемат храни, които ще се даряват на бедните и социално слаби хора. Дейността се извършва с благословението на Високопреосвещения Неврокопски митрополит Серафим. Пред медиите отец Йордан каза: "Това не е кампания, а вече част от нашата непрекъсната социално-подпомагаща дейност. Ние отправяме послание към нуждаещите се, за да ни потърсят, тъй като има хора, които са готови да закупят продукти. Нещата вървят заедно - едните се нуждаят от помощ, а другите се нуждаят да дарят помощ." В храма ще се приемат продукти, които са добре пакетирани и са с по-дълга трайност, тъй като към момента в храма не могат да дават приготвена на място храна.
Интересното в тази инициатива е, че пари като дарение няма да се приема, т.е. всеки човек, който желае да помогне, трябва да отнесе в храма хранителни продукти. Храмът всяка година отделя от бюджета си и средства за подпомагане на бедни и болни хора. През последната година тази сума е в размер на 3500 лв. тази инициатива е наистина похвална и се надяваме тя да задвижи и останалите енории, които да последват примера на Санданската църква и ще започнат още по-усилено да подпомагат нуждаещите се хора.

По информация на: www.sandanski1.com
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.