19 октомври 2015 г.

Честит празник на Св. Йоан Рилски

На празника на Рилския пустинник Св. Йоан ви предлагаме отново да чуем неговия завет, оставен за през поколенията. Завет, който повече от всякога трябва да ни води, да ни подсеща, че освен тела имаме и души, за които трябва да се грижим. 
Поздравяваме за днешния празник монашеските братства на Рилската Св. Обител и на Руенската Св. Обител, които днес честват своите храмови празници. Поздравяваме също и учениците, преподавателите и ръководството на Софийската духовна семинария, която също чества патрона на своя покровител.
Честит празник!
Екипът на блог Добротолюбие.Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.