8 януари 2016 г.

На Бабинден патриарх Неофит посети столична болница

По повод Бабинден Негово Светейшество българският патриарх Неофит посети столичната АГ болница "Шейново" и отслужи водосвет за здраве в новото родилно отделение, предава БТА. През октомври миналата година патриархът дари 3000 лв. на болницата, събрани като подаръци на 70 годишния му юбилей. С парите болницата планира да закупи нов ултразвуков апарат.

На днешния ден се почита "бабата" - помощничката при раждането, а датата е обявена за празник на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите през 1951 г.
Според данните в Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването, през 2015 г. в България са се родили малко над 60 хиляди бебета - с 3600 по-малко спрямо 2014 г. 
Патриарх Неофит бе придружен от Браницкия епископ Григорий, Викариен епископ на Софийския митрополит и ставрофорен иконом Ангел Ангелов, който е протосингел на Софийска св. митрополия.

Снимка: БНТ
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.