8 януари 2016 г.

Награждават Патриарх Неофит за изключителни заслуги

Международния обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН) ще награди през март Негово Светейшество Българският патриарх Неофит за изключителните си заслуги по укрепването на единството на православните народи, както и за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото, съобщават от Светия синод на Българската православна църква.
По този повод на 12 януари председателят на Фонда професор Валерий Алексеев ще пристигне в България и ще се срещне лично със Светейшия Български патриарх Неофит.
Припомняме, че на своето заседание на 25 ноември Президиумът, Попечителският съвет и Комисията на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН) единодушно са взели решение премията на Фонда за 2015 година да бъде присъдена на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Церемонията по награждаването ще се състои на 9 март 2016 г. в храма „Христос Спасител” в Москва. Премията на МОФЕПН се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос в делото по укрепване на духовното и културно единство на православните народи, икономическите и политическите връзки между тях и утвърждаване в живота на обществото на високите норми на християнския морал. Премията на Фонда за 2004 г. бе връчена на приснопаметния Български патриарх Максим. 

По информация на Агенция "Фокус".
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.