24 ноември 2014 г.

Абсолвентите на Богословския факултет получиха своите дипломи

„Сърцето на човек се пълни с радост, когато види Аулата на Ректората, пълна с хора, свързани с Богословския факултет – абсолвенти, сродници и приятели. С хора, които имат ангажимент към преподаваното в нашия факултет православно християнско богословие“. Така започва своето слово деканът на Богословския Факултет доц. Александър Омарчевски. Деканът изрази и радостта си, че бакалаврите и магистрите от випуска завършват с общ среден успех много добър 4,98. Тази година завършилите Богословие са общо 78 души, от които 18 с отличен успех.

Ректорът на Софийския Университет "Св. Климент Охридски", проф. Иван Илчев в своята реч каза: „Бих казал, че вие сте наследници на голяма традиция и надявам се, че сте достойни наследници на тази традиция. Вие, драги колеги, учихте и завършвате в един университет, за който медиите обичат да казват, че е най-старият и най-големият в България, но винаги обичам да казвам, и то с основание, че е най-добрият в България”, той каза също, че университетското образование в Средновековна Европа почти навсякъде започва с теологически факултети, защото един от основните въпроси, които си поставя мислещият човек, е въпросът за душата. В това отношение България също не прави изключение.
Освен абсолвентите от випуск 2014, в Аулата на СУ бяха дошли и преподаватели, роднини и приятели на завършващия випуск.
Можем да пожелаем на завършилите успех и реализация в сферите на Българската Православна Църква и изобщо в сферите на българското образование и наука.





По информация и снимки на: https://www.uni-sofia.bg
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.