5 юни 2015 г.

Скоро Слънчев бряг ще си има свой Православен храм

Скоро и морският ни курорт „Слънчев бряг” ще има свой православен храм. По предложение на Златко Димитров – изпълнителен дируктор на Слънчев брят АД и с решени е на борда на директорите на Слънчев бряг АД, бе дадено безвъзмездно право за строеж на църковното настоятелството при храм „Успение на Света Богородица”. Като за дарението бе изтъкнат факта, че един от най-посещаваните курорти по българското Черноморие Слънчев бряг има нужда от православен храм, който да събира туристи от страната и света.
Посетителите на курортния комплекс ще имат възможност да се радват на храм, в който да изповядват вярата си и това е поредната стъпка в развитието на благоустройството на Слънчев бряг, заяви Златко Димитров. По думите му отварянето на Православен храм в курортния център ще  привличаме още повече туристи в комплекса, като така ще могат да се поддържат и развиват християнските традиции.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.