1 октомври 2015 г.

Във Видинска епархия се помолиха за жертвите при инцидента в Горни Лом от миналата година

На 30 септември в катедраления храм на Видин „Св. вмчк Димитър Солунски“, с Панихида бе отбелязана една година от инцидента в с. Горни Лом, който отне живота на петнайсет души.
Панихидата бе отслужена от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с духовници от Видин.
В края на молитвеното последование епископ Поликарп подчерта, че инцидентът от 1 октомври 2014 г. е урок, който всички ние трябва да научим, а именно, че отговорността, любовта и грижата за нашия ближен трябва да бъдат преди материалното богатство и забогатяване на всяка цена, на гърба на по-малките наши братя.
Утре от 10:00 часа, Панихида в завода в село Горни Лом, където загинаха невинните работници ще отслужи отец Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.


Бог да прости загиналите! 

Екипът на Блог Добротолюбие изказва своите искрени съболезнования на роднините загубили преди една година своите близки.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.