5 октомври 2015 г.

"Неделни беседи" или за една нова инициатива в столицата

Интересна инициатива започва в столицата. Ръководството на ОКИ „Искър”, администрацията на район „Искър” – СО и духовниците от храм „Св. Наум Охридски” започват организирането на съвместна инициатива, която са нарекли „Неделни беседи”. Целта на тази инициатива е осигуряване условия на уважавани лектори, за изнасяне на беседи по теми, свързани с изграждането и развитието на морални ценности, добавят организаторите. Целта също е и привличането на възможно най-широк кръг от граждани на район „Искър“, но с фокус към деца и младежи от района.

Организаторите добавят, че изграждането, поддържането и развитието на ценностите е от изключителна важност за развитието на всяко общество. То не е по силите на една отделна организация. Може да се постигне с добре организирани, целенасочени и дълговременни усилия на възможно най-широк кръг от структури, организации и индивиди.

Към момента организаторите съобщават, че беседите ще бъдат провеждани един път месечно, като лектори ще бъдат духовниците от храм „Св. Наум Охридски” иконом Христо Пудин, свещ. Владимир Дойчев. Първата беседа ще се проведе на 18.10.15 г. от 16.00 в камерната зала на ОКИ „Искър“ на тема „Приятелството в съвременния свят“.

Снимка: Иван Шишиев  
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.