28 януари 2016 г.

Гръцки депутат поиска прошка за договора за съвместно съжителство между хора от един и същи пол

Според източници на Архон, на 24 януари се е състояла годишната работна среща на Благотворителното дружество към Светата обител „Преображение Господне“ в Цукаладес, област Паравола, Гърция. На събитието са присъствали клирици, официални лица, членове на Дружеството, както и близки на манастира. Освен това на срещата имало и високопоставено лице от ПАСОК - депутатът Димитрис Констандопулос, който публично се извинил за това, че е гласувал за договора за съвместно съжителство. Ще цитираме откъс от статията на Архон:
„Изключително беше присъствието на депутата от Етолокарнания от ПАСОК Димитрис Констандопулос, който пожела новата година да бъде по-дейна, по-благословена и да е изпълнена с оптимизъм и надежда. Заяви, че е православен християнин и помага в олтара, човек, който иска Бога до себе си и че обича манастира.
„Искрено ви казвам, че това, което ще кажа, го чувствам като изповед. Гласувахме за приемането на един закон в Парламента. Поисках два от членовете да бъдат премахнати и разбира се, в единия от тях ставаше въпрос за осиновяването. Бяха премахнати. Един текст обаче бе приет, което ме натъжава. И аз гласувах. Дано Бог ме помилва. Чувствам голяма тежест върху себе си. Молете се на Бога да ме помилва“.
Припомняме на нашите читатели, че наскоро в Гърция бе приет проектозакон за съвместно съжителство на еднополови двойки, който бе посрещнат с остри реакции и критики от страна на Църквата и много хора от страната.

По новината работи Асен Андонов
Източник: www.arxon.gr
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.